~Hari Ini Dalam Catatan Blog Terlampau?~

The Best Search Of Blog About Humour (Daily Update) / Blog Carian Terbaik Mengenai Humor (Dikemaskini Setiap Hari)- www.imoimora.blogspot.com

Friday, December 08, 2006

Aman

Ada sorang guru wanita yang mengajar bahasa Inggeris untuk tahun satu. Beliau telah memberi satu kerja rumah kepada anak muridnya mencari tiga perkataan dalam bahasaInggeris dan kemudian mengemukakan pada hari isnin minggu depan.

Seorang anak murid cikgu itu, Aman pun pulang ke rumah. Dalam perjalanan balik, dia ternampak sepasang suami isteri keluar dari kereta dan sedang menjerit antara satu sama lain.

Dia terdengar lelaki itu menyergah "Shut up you !!" Sampai di rumah dia bertanya ayahnya, 'shut up you' tu bahasa Inggeris ke?" Bapa dia kata, yea. Dapat dah satu perkataan, kata budak tu.

Lepas mandi dan makan, Aman tengok televisyen cerita Superman. Masa Superman nak terbang dia kata "Superman !!" kemudian Aman bertanya ayah dia lagi, "Superman tu bahasa Inggeris jugak ke?" dan ayah dia kata "yes".

Dua perkataan dah, kata Aman. Lepas tengok tv, dia ke perpustakaan. Dia nampak ada seorang lelaki dan seorang perempuan sedang bertengkar berebutkan buku. Perempuan itu kata "Ladies first !!"

Balik rumah Aman tanya lagi kepada ayahnya dan ayahnya dia menjawab itupun bahasa Inggeris. Berkata Aman "Ah, leganya akhirnya aku dah dapat carik kesemua perkataan B.I tu".

Hari Isnin Aman ke sekolah. Tiba giliran Aman untuk menjawab soalan guru bahasa Inggerisnya..

Cikgu: "Ok Aman, did you get the words?"
Aman: "Yes, teacher"

Cikgu: "Good, what is your first word?"
Aman: "Shut up you!!"

Cikgu: "What did you say? Are you mad? Who do you think you are? "
Aman: "Superman !!"

Cikgu: "Bloody fool! Get out from this class!"
Aman: "Ladies First!!"

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home